Jubileumi tavaszi koncert

2022. 04. 28-án kellemes zenei programmal örvendeztették meg az érdeklődőket a zeneiskolás növendékek, valamint a Beremendi Ifjúsági Fúvószenekar.

Különleges alkalom volt ez több okból is: hosszú ideig nem állt módunkban nyilvános, személyes jelenlétű zeneiskolai rendezvényt szervezni, másrészt pedig kettős – 25 és 60 – éves jubileumot is ünnepelhettünk.

Az emlékezésben az 1960-61-es évig kell visszamennünk, ugyanis ekkor épült a régi iskolaszárny. Ebből az alkalomból tanulóinknak rajzpályázatot hirdettünk „Az én iskolám” címmel. Minden alkotót oklevéllel díjaztunk, a beérkezett 57 pályamunka legjobbjait pedig a rendezvényterem előterében állítottuk ki.

A másik évforduló a zeneiskolához kötődik: 1996 őszén a beremendi önkormányzat támogatásával indult az első zeneiskolai tanév, majd ’97 júniusában szólalt meg először a mai fúvószenekar első felállásban. Az alapító növendékek mellett két pályakezdő pedagógus – Polgár Zsuzsanna és Ahmann Balázs állt, akiket Szőke Sándor siklósi zenetanár-igazgató segített szakmai tanácsadóként. Az elmúlt két és fél évtized alatt több zenetanár is megfordult az intézményben, akik mindannyian hozzájárultak az egykori és jelenlegi eredményekhez.

Ezekből kaptunk ízelítőt a zenekar és a fiatalabb növendékek egyéni és kamaraprodukcióin keresztül. Színvonalas, lélekemelő zenei élményben részesültek mindazok, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt.