„Iskola és Művelődés Beremenden” Közalapítvány


Clipboard01

Az „Iskola és Művelődés Beremenden” Közalapítványt Beremend Nagyközség Önkormányzata 1995-ben alapította a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység és kulturális örökség megóvása közhasznú tevékenység céljával.

Így az alapítvány elsődleges feladata:

 

  • A Beremendi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógiai munkájának és az ehhez kapcsolódó működési feltételeinek segítése,
  • a településen élő gyermekek és fiatalok számára iskolai és iskolán kívüli szabadidős programok, ünnepek, kulturális programok szervezése, azok támogatása.

 

A közalapítvány munkáját 5 főből álló kuratórium irányítja  akik a beremendi gyermekeket, az iskolát és Beremend közművelődését szeretnék segíteni.

A kuratórium tagjai:

Geiger Ferencné

Sziliné Németh Tímea

Trappné Kovács Annamária

Juhos Judit

A kuratórium vezetője Tekauer Aranka.

A közalapítvány az alapító és szponzorok támogatásából, valamint pályázati támogatásokból tartja fenn magát.

Az elmúlt években a szervezet tevékenységének jelentős részét a különböző korú és profilú kulturális csoportok működtetése képezte, ehhez kapcsolódóan számos zenei, képzőművészeti programot, pályázatot valósított meg.

A közalapítvány működésének fontos területe a beremendi gyermekintézményeken keresztül a gyermekek, az óvodai és iskolai oktató-nevelő munka segítése.

 A szociokulturális hátrányok csökkentése érdekében hosszú évek óta támogatja az alapítvány az általános iskolás gyermekek színház- és hangversenylátogatását – minden tanévben tervezett program szerint főként a pécsi zenei és színházi előadásokat látogatják a tanulók -, az erdei iskolát ill. osztályprogramokat, a tehetséges tanulók versenyeztetését (tanulmányi- és művészeti versenyek, rendezvények), kulturális és szabadidős programokat, a nyári napközis tábort.

 A közalapítvány az iskolás gyermekek mellett a Beremenden óvodai és bölcsődei ellátásban részesülő gyermekeknek is támogatást nyújt (játék- és gyermekkönyv vásárlás, kirándulás, ovi-színház stb.)

 A közalapítvány pályázatok kiírásával lehetőséget biztosít a tanulók számára a közönség előtti bemutatkozásra. Irodalmi, képzőművészeti pályázatokat hirdet, amelyeken a nyertes pályázók nemcsak jutalomban részesülnek, hanem a pályamunkákból rendezett kiállításokkal a község lakóinak is bemutatkoznak.

 

Elérhetőségek:

Cím: 7827 Beremend, Szabadság tér 11.

Tel: 72/574 014

 

Az Iskola és Művelődés Beremenden Közalapítvány számlaszáma:

11731087-20024671